maandag 21 maart 2011

Implementatie Bibliotheek.nl

Op 1 maart jongstleden hebben ProBiblio en St. Bibliotheek.nl (BNL) overlegd over o.a. de implementatie van de nieuwe op te leveren digitale producten en diensten. Hierbij is de focus met name gericht op de producten en diensten die vallen onder de "Subsidieregeling aansluiting digitale bibliotheek". Deze subsidieregeling is in augustus 2010 door het ministerie van OCW ingesteld voor bibliotheekorganisaties die willen aansluiten op de landelijke digitale infrastructuur.

De aansluiting betreft in ieder geval de volgende componenten:
• de gemeenschappelijke website-infrastructuur (WLWI)
• de nationale bibliotheekcatalogus (NBC)
• het gemeenschappelijke centrale datawarehouse. (DWH)

Opleverdatum
In Noord- en Zuid-Holland zijn de volgende bibliotheken voor de subsidie ingeloot:
Amstelland bibliotheken, BplusC, DOK Delft, Kennemerwaard, KopGroep bibliotheken, Krimpenerwaard, West-Friesland Oost en Zuid-Holland Zuidoost.
Ook de volgende plusbibliotheken Amsterdam, Haarlem, Den Haag en Rotterdam hebben de subsidie verkregen. Voor al deze bibliotheken geldt 1 december 2011 als opleverdatum voor de drie genoemde componenten.

Draaiboek
Bibliotheek.nl werkt aan het maken van een draaiboek voor de implementatie van deze producten. Dit implementatiedraaiboek dient als basis voor specifieke implementatieplannen, inclusief gedetailleerde planningen, die voor elke bibliotheek afzonderlijk gemaakt zullen worden. Deze komen tot stand op basis van gesprekken tussen BNL en ProBiblio en de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten