woensdag 8 april 2009

#11 Ontdek wiki’s en hoe bibliotheken ze kunnen toepassen

Na het kijken van het kampeerfilmpje werd ik erg enthousiast: wat een eenvoudige manier om te communiceren. Daarna gelijk de wiki van de bibliotheken bekeken en ... dat viel tegen, hoe kun je van zoiets eenvoudig zoiets ingewikkelds maken.
Ook de wiki van Deventer ziet eruit als een website, dat moet toch niet de bedoeling zijn. Als ik in de gegevens kijk zie ik dat vooral één medewerkster toevoegt.
Dat moet toch beter kunnen: OP NAAR #12.

2 opmerkingen:

  1. Waarom is het niet de bedoeling dat een wiki er als een website uitziet? Steeds meer websites worden aan de hand van een wiki gebouwd. Het gaat om het principe dat anderen er aan kunnen bijdragen. En dat kan volop bij Deventer. Wat wel een belangrijk aandachtspunt is, zijn vragen als hoe bind je mensen, hoe zorg je dat ze terugkomen en bij gaan dragen? Wat verwachten ze van jou, hoe bed je het in de organisatie, welke prioriteiten ken je er aan toe etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. het ziet er officieel en ingewikkeld uit in deventer en dat weerhoudt mensen denk ik om mee te doen. hou het wat simpeler en je hebt meer respons.

    BeantwoordenVerwijderen