dinsdag 17 maart 2009

DING #9 Mijn visie op Web 2.0

Het valt me op dat er zoveel is om te bekijken, mee te werken etc. Dit zie ik terug in de opdrachten - erg veel tekst met nog veel meer tips. En als ik dan begonnen ben, moet ik eerst goed kijken wat allemaal te doen.
Maar het zal wel wennen, sms-en en mailen naar vrienden gebeurt nu ook regelmatig.
Een weblog had ik overigens al op bibliotheek2.0.ning, hier dacht ik veel te communiceren met collega's. Alleen de reactie op het eerste bericht viel zwaar tegen en bij het lezen van teksten/vragen van anderen dacht ik al gauw 'wat moet ik hier'.
Nu vind ik deze weblog wel leuk om bij te houden, vooral omdat het nu een duidelijk doel heeft.
Ik zou een weblog inzetten voor extern bv. Makkelijk lezen = voor kinderen met dyslexie, dan kunnen ouders elkaar tips geven en dan kan onze specialist zien wat er leeft. Of een weblog voor het zoeken naar lyrics en tabs, dat zou ik dan kunnen managen. Intern misschien toch bibliotheek2.0.ning weer leven inblazen.
Over RSS heb ik webbeheer gemaild, dit is nog niet op onze site. Met RSS op onze site Actueel kunnen we voorlopig ondervangen dat we nog geen nieuwsbrief hebben. RSS staat gelukkig al wel op onze aanwinstenlijsten. Handig voor onze lezers.
RSS voor thuis vind ik nu nog niet nodig, ik gun me daar nog geen tijd voor.
Met fotoalbums online heb ik zelf niet zoveel, we maken niet zoveel foto's, misschien wel handig voor de band of voor het festival wat manlief organiseert.
Voor PR en C&E zie ik dit wel zitten.
Ik kijk nu beslist al met andere blik naar het web én ik begin degenen die dagelijks twitteren en chatten en facebooken beter te begrijpen.

1 opmerking:

  1. Oh gelukkig. Het is zo eenzaam om onbegrepen te zijn. Goed dat het je wat dat betreft meer gaat zeggen en doen. Denk bij de volgende dingen vooral aan de mogelijkheden,. Mogelijkheden voor jezelf, het team, maar vooral voor de klant. Hoe krijg je dat tweegesprek op gang! Hoe krijg je zijn stem gehoord.

    BeantwoordenVerwijderen